Foci

Liverpool: A Barca csak az idejét pazarolja

philippe coutinho (philippe coutinho)
philippe coutinho (philippe coutinho)
Egyre többet kínál Coutinhóért a Barcelona, de a Liverpool állja a sarat, és meg is teheti, hogy nem adja el a brazil középpályást.

Három vezetőjét is Liverpoolba küldte kedd reggel a Barcelona focicsapata, ám az angolok szerint teljesen hiába, csak az idejét pazarolja a katalán klub.

A Barca Philippe Coutinhót szeretné megszerezni, és bár már két hete is tett egy 72 millió fontos ajánlatot a 25 éves brazil középpályásra, a Liverpool azt elutasította.

Neymar eladása után fokozhatja a nyomást a katalán óriás, elvégre még nagyobb szüksége lenne Coutinhóra, de a pénze is több, hiszen 222 millió eurót kapott a Paris Saint-Germaintól a játékosáért. Állítólag Coutinhóért már a 100 millió fontot sem sajnálná a Barca.

Mindezek ellenére a Telegraph úgy tudja, a Liverpool nem fogadja a továbbiakban a Barcelona ajánlatait, és ezt meg is teheti, mivel Coutinho új, januárban kötött ötéves szerződésében nincs kivásárlási záradék.

Érthető Jürgen Kloppék makacssága, elvégre a klub 27 éve nem nyert bajnokságot, és Adam Lallanát máris elveszítette, sérülés miatt nem játszhat a szezon első hónapjaiban.

Az ügylet egyben azt is mutatja, hogy Arséne Wengernek igaza lehetett, amikor Neymar csillagászati igazolása után azt jövendölte, hogy mostantól a Barcelonától is minden klub sokkal többet kér majd a játékosáért, és megindul egyfajta láncreakció.

Az ESPN szerint a Liverpool valóban nem akarja eladni a játékost, ám a brazil forrásaira hivatkozva azt állítja, Coutinho kérni fogja Klopp edzőt, hogy engedje el. Az ESPN a Liverpool-legenda Jamie Carraghert idézi, aki szerint Coutinho minden bizonnyal menni fog, bár lehet, hogy csak jövő nyáron.

Liverpooli egyenleg

A Liverpoolnak eddig jó mérlege az átigazolási szezonban: Mohamed Salah 36.9 fontos klubrekordért érkezett a csapathoz, megszerezte továbbá a Chelsea-től Dominic Solankét és a Hull Citytől Andy Robertsont, igaz, Virgil van Dijk (Southampton) és Naby Keita (RB Leipzig) leigazolása nem sikerült – az utóbbit még kisebb botrány is kísérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik