Pályán kívül

Aláírásokat gyűjtenek Kiss László mellett

A korábban csoportos nemi erőszak vádjával elítélt Kiss László mellett gyűjtenek aláírásokat Százhalombattán.

Az edző a botrány kirobbanását követően lemondott a szövetségi kapitányi posztról és az alpolgármesteri címről is.

Sokan felszólaltak ellene, most azonban aláírásgyűjtés indult “Kiállás Kiss László mellett” címmel. – írja a hvg.hu.

A nyilatkozat szövege szerint az aláírók elvetik az erőszak minden formáját, de a feloldozás szerves része az emberiség történetének.

Már ha elkövették

Így tesz említést az ismert szexuális erőszak tényéről a nyilatkozat, melyet az alábbiakban változtatás nélkül idézünk:

Alulírottak határozottan kijelentjük, hogy tiszteletben tartjuk törvényi és erkölcsi normákat, és az erőszak minden formáját elítéljük. Ugyanakkor mi, akik őt közelebbről ismerjük, vele különféle formában együtt dolgozunk, Kiss Lászlóban egy igazi edzőlegendát, nagyszerű sportembert tisztelünk.

Ez a kiállás nem azt jelenti, hogy a bűn – már ha elkövették – feledhető, eltagadható, noha a bűnhődés, a vezeklés, a megbocsátás, a feldolgozás szintén szerves része az emberiség történetének.

Ez a kiállás azonban mindenképpen jelzi, hogy nem kívánunk hátat fordítani valakinek, aki évtizedek alatt oly sokat adott ennek az országnak, és Százhalombattának. Tegnap még mindenki becsülte, ma sokan illetik megvetéssel. MI HOLNAP IS TISZTELNI FOGJUK.

A dokumentumot az uszoda néhány edzője és alkalmazottja is aláírta, a kezdeményezést elindítók pedig az úszóedzésre járó gyerekek szüleinek aláírásait várják.

A Kiss László Sportuszoda átnevezéséről és az edző díszpolgári címének visszavételéről csütörtökön dönt a százhalombattai képviselő-testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik