Sport

Gyárfás Tamás aratott a bizalmi szavazáson

Elsöprő többséggel bizalmat szavazott Gyárfás Tamásnak a közgyűlés, így továbbra is ő a Magyar Úszó Szövetség elnöke - írja az MTI.

A sportvezető a MÚSZ vasárnapi, évi rendes közgyűlésén kért bizalmi szavazást.

A tagság nyílt voksolással

118 igennel, egy nem és egy tartózkodás mellett

erősítette meg tisztségében Gyárfást, aki 1993 óta elnök, s legutóbb tavaly, ötéves időtartamra választották újra.

Az elnök a vasárnapi fórum – amelynek napirendjén nem szerepeltek személyi kérdések – elején fordult a küldöttekhez: foglaljanak állást, hogy továbbra is bíznak-e benne, vagy sem.

Ha nincs bizalom, nem vállalhatom tovább az elnöki tisztséget

– szögezte le a közgyűlés elején, hozzáfűzve: az a kérése, hogy térjen vissza a sportág életébe a nyugalom.

Ma minden arról szól, mit tett 1961-ben Kiss László

– mondta, majd arról beszélt, hogy az időközben lemondott szövetségi kapitány ügye mellett más homályos ügyek kerültek elő, doppingvádak felmelegítése zajlik, gyerekverő úszóedzőkről cikkeznek, és van,

aki saját házunk táján önti az olajat a tűzre.

Gyárfás Tamás a bizalmi szavazás előtt elhagyta a termet, és csak azután tért vissza, hogy a közgyűlés megerősítette tisztében.

Összegzésében megköszönte a bizalmat, majd leszögezte, hogy egy kivétellel az összes szponzor kitartott a MÚSZ mellett. Hangoztatta, hogy a 2015-ös sportági eredmények, a világ- és Európa-bajnoki győzelmek önmagukért beszélnek. Kiemelte, hogy a felkészülés biztosított, és “az életben sosem volt ilyen jó anyagi helyzetben a magyar úszás, mint most”.

Az “ellenzéket” megtestesítő Hornyák Viktor – aki rendre, minden napirendi pontnál nemmel szavazott – hozzászólásában a szponzori pénzekről kérdezett, a szerinte eltűnt 100 millió forint sorsáról érdeklődve.

Halász Sarolta, a MÚSZ pénzügyi vezetője cáfolta, hogy hiány lenne, és magyarázatul azt hozta fel, hogy sok esetben utólag, csak a szerződéskötések után kapják meg a támogatást a szponzoroktól.

Gyárfás Tamás reagálásában hangoztatta, hogy meggyőződése szerint még több szponzoruk lesz, és az eddiginél is jobb lesz a helyzet,

főleg ha nem romboljuk a tekintélyünket.

Kiss László szövetségi kapitány április 7-én mondott le, miután a privatkopo.hu internetes portál megírta, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember jelezte, hogy az “ítéletben foglaltak valótlanságának bizonyítása érdekében” megtette a szükséges lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik