Pályán kívül

MÚSZ: rendezte tartozását a KÉSZ Zrt.

Tetemes összeggel tartoztak a szövetségnek.

A MÚSZ péntek délelőtti tájékoztatása szerint a cég negyedik éve nem teljesítette szponzori kötelességvállalását, a délutáni szövetségi közleményben viszont már az szerepel, hogy a KÉSZ Zrt. csütörtökön “a bírósági ítéletben foglaltaknak megfelelően átutalta az ezidáig esedékes, tetemes összegű tartozását”.

A MÚSZ pénteki közleményében kifejtette, hogy 2013-ban – miután Magyarország elnyerte a 2021-es vizes világbajnokság szervezésének jogát – kötött szerződést a KÉSZ Zrt.-vel, a megállapodás négy évre szólt, amely kiegészült azzal is, hogy a cég az a vb szervezőbizottságának tevékenységét annak indulásakor egyszeri összeggel támogatja.

A MÚSZ vezetése a többszöri sikertelen felszólítás után bírósághoz fordult, amely első-, majd másodfokon arra kötelezte a KÉSZ Zrt-t, hogy a szövetség egyértelműen bizonyított teljesítésének ellenértékét egyenlítse ki – írta a MÚSZ.

A KÉSZ Csoport csütörtökön jelentette be, hogy visszavonja támogatását a MÚSZ-tól, mert megítélése szerint a Kiss László – időközben lemondott szövetségi kapitány – személye körüli botránnyal a szervezet elveszítette feddhetetlenségét. A vállalat ugyanakkor Hosszú Katinkát a jövőben is szponzorálni akarja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik