Pályán kívül

Messi mégis bíróság elé áll, két év börtönt is kaphat

Mégsem szüntette meg Lionel Messi ellen az eljárását a spanyol ügyészség, így az FC Barcelona argentin futballistájának továbbra is vádlottként kell megjelennie a bíróságon adócsalási ügyében.

A négyszeres aranylabdás támadót édesapjával, egyben menedzserével együtt azzal vádolják, hogy 2007 és 2009 között 4,1 millió eurót nem fizetett be a spanyol államkasszába.

Kedden még úgy tűnt, hogy ugyan az adócsaláshoz vezető szerződéseket Lionel Messi írta alá, az ügyészség megítélése szerint azonban ezt apja tanácsára tette, és ő maga mit sem tudott a bűncselekményről, éppen ezért indítványozták, hogy szüntessék meg a futballistával szemben az eljárást.

Ennek ellenére csütörtökön a spanyol ügyészség bejelentette, olyan dokumentumok jutottak birtokukba, amelyek ez nem teszi lehetővé.

Ha elítélik, a világklasszis támadó 22 hónap börtönbüntetést is kaphat.

A négyszeres aranylabdás, vb-ezüstérmes Messi és apja ellen több mint két éve indították meg hivatalosan a nyomozást adócsalás ügyében. A játékos végig tagadta, hogy törvénysértést követett volna el. A vád szerint Messiék a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, mivel azokat Spanyolországon kívül – Uruguayban, Belizében, Svájcban és Nagy-Britanniában – bejegyzett cégek kezelték.

Jorge Horacio Messi azóta ötmillió eurót már befizetett adóhátralék címén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik