Pályán kívül

Ejtették a vádakat Messi ellen, de apját lecsukhatják

A spanyol ügyészség felmentette  a Barcelona sérülésből lábadozó klasszisát, édesapja ellen viszont folytatódik az eljárás.

Lionel Messit és apját, Jorge Messit négymillió euró értékű csalással vádolták meg a hatóságok. Az ügyészek állítása szerint a sztárfocista és szülője Belizében és Uruguayban létrehozott fiktív, offshore cégek segítségével követett el adócsalást a spanyol állam kárára.

Az argentin ék ügyvédei azzal érveltek, hogy a négyszeres aranylabdás labdarúgó életében egy percet sem olvasta, tanulmányozta és elemezte szerződéseit – írja riportjában az El Pais.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Júniusban a Legfelsőbb Bíróság egyértelműen kimondta Barcelonában, hogy Messit attól még megbüntethetik a törvénysértésért, mert pénzügyei bizonyos részéről apja rendelkezett.

Most viszont ejtették ellene a vádakat, Jorge Messi ellen viszont tovább folyik az eljárás és akár 18 hónapos börtönt is kiszabhatnak rá.Messiék a Banco Sabadell, a Danone, Adidas, a Pepsi-Cola, a Procter and Gamble cégektől származó bevételek után nem adóztak, de állítólag 2013-ban ötmillió fontos korrekciós fizetést hajtottak végre a kamatokkal együtt a be nem fizetett járulékokat rendezve.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik