Pályán kívül

“A türelem a kulcs Schumacher gyógyulásában”

Schumacher (Schumacher)
Schumacher (Schumacher)

Autóbalesetét követően plasztikbetétet ültettek szilánkosra tört koponyájába, másfél hónapig volt kómában. A 71 éves sportember hisz Schumacher gyógyulásában.

Kucsera Pál 1981. október 7-én zúzta szét a koponyáját, s utána másfél hónapig feküdt kómában. Először szertornász volt, majdnem kijutott a mexikói olimpiára, majd autós kaszkadőr és ralliversenyző lett belőle.

“39 éves voltam, amikor egy nappal a Salgó-rali előtt két új gumit akartunk kipróbálni, de egy kanyarban kicsúsztam, és százharminccal nekicsapódtam egy fának. A fejem bevágtam a sportkormány vasába” – nyilatkozott a borsonline.hu-nak Kucsera. “Féltenyérnyi nagyságban szilánkosra tört a koponyám, s azonnal kómába estem. Megoperáltak, plasztikbetétet ültettek a roncsolódott rész helyére, ám a családomnak azt mondták az orvosok, nem sok esély van rá, hogy életben maradok.”

Fotó: Europress

A balesetből semmire sem emlékszik, első új emléke az, hogy a varratot kiszedték a fejéből.

“Állítólag néha már előtte is beszéltem, azt mondtam a szobatársaimnak, repülővel lezuhantam, de én erre sem emlékszem. Két hónapra rá vittek haza a kórházból és kezdődhetett a tanulás. Mindent egyszer kellett kipróbálnom. Azt mondta például a feleségem, hogy kapcsoljam fel a villanyt, odamentem, de nem tudtam, mit kell tennem. Amikor megnyomtam a kapcsolót, és világos lett, nem értettem, hogy miért nem jutott ez előbb az eszembe” – fejezte be a sportember.

Kucsera 68 éves koráig ügyintézőként tevékenykedett, elmondása szerint csak egy dolog változott meg életében: a bevállalós sportoló megnyugodott. Úgy véli, ha neki sikerült visszajönnie, Schumachernek is sikerülni fog, csak türelmesen ki kell várni.

Michael Schumachernek december 29-én, Franciaországban volt síbalesete, melynek során súlyos fejsérülést szenvedett. Az orvosok azóta mesterséges kómában tartják, igaz, több olyan vélekedés is van, mely szerint lassan itt lenne az ideje annak, hogy felébresszék. Nemrég olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az orvosai épp ezért már vizsgálják az agyfunkcióit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik