Pályán kívül

Bostoni robbantás: szomorú, rettenetes, undorító

boston (boston)
boston (boston)

Számos profi sportoló reagált kedden megdöbbenéssel a Boston Marathonon történt hétfői robbantásos merényletre, amelyben három ember meghalt, s több mint 140-en megsebesültek.

„A futás összehozza az embereket, de ami Bostonban történt, az rettenetes” – írta Twitter-oldalán Haile Gebrselassie, az etiópok kétszeres olimpiai bajnok hosszútávfutója.

„Micsoda szomorú hírek, imádkozom mindenkiért” – írta Usain Bolt hatszoros ötkarikás bajnok jamaicai sztársprinter.

A legendás német teniszező, Boris Becker a sportvilág szomorú napjáról beszélt, míg Lukas Podolski és André Schürrle, a német labdarúgó-válogatott két játékosa egyaránt megdöbbenését fejezte ki a bostoni esettel kapcsolatban.

„Mi az ördög történik az emberekkel?” – tette fel a kérdést a ghánai Kevin-Prince Boateng, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan futballistája.


Fotó: MTI/AP

Jan Frodeno olimpiai bajnok triatlonos úgy fogalmazott, „undorító”, hogy épp egy sporteseményen történik bombatámadás, egy ilyen rendezvényre ugyanis nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül a világ minden részéről érkeznek versenyzők és nézők egyaránt.

Amint arról írtunk, két robbanás történt hétfő délután a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében. A versenyzők egy része az incidens miatt nem fejezhette be a távot. A robbanás a győztesek beérkezése után mintegy három órával következett be, majd nem sokkal később volt egy második detonáció is.

A bombatámadásban hárman meghaltak és több mint 140-en megsérültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik