Nagyvilág

Megvan a bostoni robbantás első hőse

Carlos Arredondo (carlos arredondo, bostoni merénylet, )
Carlos Arredondo (carlos arredondo, bostoni merénylet, )

Egy 52 éves Costa Ricai bevándorló nevétől hangos az internet és az amerikai sajtó.

Carlos Arredondo. Így hívják a bostoni maratoni futáson elkövetett merénylet első hősét, akire azután figyeltek fel az internetezők, hogy több felvételen is jól látható volt a cowboykalapja miatt könnyen megjegyezhető férfi, ahogy a sebesülteken segít, majd ahogy egy véres amerikai zászlóval a kezében sétál el a helyszínről.

Arredondót az alábbi videón is látni lehet, ahogy a rendőröknek segít a szétroncsolódott kordonok szétszedésében, közvetlenül a robbanások után (1:45 után).

A férfi a maratoni futás céljánál állt a robbanások idején. A Portland Press-Herald információi szerint egy versenyzőnek drukkolt, aki Arredondo fiának ajánlotta futását, aki tengerészgyalogosként szolgált az iraki háborúban, ahol 2004-ben életét vesztette. Carlos Arredondo öngyilkosságot kísérelt meg fia halála után: több liter benzint locsolt szét autójában, és felgyújtotta a járművet – írta a Mother Jones. A túlélt kísérlet után békeaktivista lett. Másik fia 2011 decemberében vetett véget életének, miután testvére halála után depressziós és drogfüggő lett.

Ha ezek után a szörnyűségek után nem is, mostantól biztosan ismert lesz a neve és története. Ahogy többen is megjegyezték: soha többé nem kell italt fizetnie Bostonban.

Az alábbi felvételen reszketve, remegő hangon meséli el járókelőknek, hogy mi történt. Angol tudás nélkül is jól látni, hogy mennyire megrázták az események.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik