Pályán kívül

Zenészek és sportolók fognak össze Japánért

Több világhírű énekes közreműködésével digitális albumot ad ki a Universal Music; a teniszcsillagok pedig focizni fognak a károsultak megsegítéséért.

A tinik kanadai bálványa, Justin Bieber és az ír U2 is énekel azon a digitális albumon, amelyet a Universal Music ad ki villámgyorsan, hogy adományokat gyűjtsenek a japán természeti katasztrófa és nukleáris válság áldozatainak megsegítésére. A lemezen hallható lesz mások mellett Rihanna, Bon Jovi és Nicki Minaj is.

A világ legnagyobb zeneműkiadójának az a szándéka, hogy a hét végére már kapható legyen a lemez, annak ellenére, hogy az előadói gárda még formálódik. A bevételeket a Japán Vöröskereszt kapja majd – közölte a kiadó szóvivője.

A teniszcsillagok is összefognak a japán földrengés és cunami károsultjainak megsegítéséért. Az ATP sportolói Novak Djokovic vezetésével készülnek labdarúgó-mérkőzésre.

Az ismert játékosokból álló csapat március 23-án játszik bemutató mérkőzést a Fort Lauderdale Strikers ellen, hogy a jegybevételekkel, valamint a mérkőzést követő események – közös ebéden tett felajánlások, aukció – bevételeivel is támogathassák a károsultakat segítő alapokat.

A mérkőzésen már bizonyosan részt vesz Djokovic, a barátai és családtagjai révén a tragikus eseményekben érintett japán Nishikori Kei, a spanyolok közül a világelső Rafael Nadal, Fernando Verdasco, Feliciano Lopez, David Ferrer, a brit Andy Murray, a francia Richard Gasquet, a szerb Viktor Troicki, a ciprusi Marcos Baghdatis és az osztrák Jürgen Melzer.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik