Forma-1

Pérez összetörte a Red Bullt, félbeszakadt a Magyar Nagydíj időmérője

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Folytatódik Sergio Pérez mélyrepülése. A Forma-1-ben szereplő Red Bull mexikói versenyzője a Magyra Nagydíj időmérőjének első szakaszában, a felszáradó pályán autózott lágy gumikon, amikor ráhajtott a még vizes kerékvetőre, megcsúszott az autója és nekicsapódott a gumifalnak. A kilencedik volt ekkor, feleslegesnek tűnő rizikót vállalt.

Mohos Márton / 24.hu

Mivel a Red Bullt el kellett szállítani a pályáról, így piros zászlóval félbeszakadt az időmérő, és 11 percig tartott eltakarítani a romokat, után folytatódhatott csak a Q1.

Sergio Pérez jövője állandó téma a szezonban. Bár jól kezdte a szezont, még hosszabbítottak is vele, de a legutóbbi hat futamból egyszer sem tudott a hatodik helynél előrébb végezni. Állítólag van olyan opció a szerződésében, hogy a nyári szünetre 100 pontos hátránya lesz Max Verstappennel szemben, akkor szerződést bonthatnak vele. Csapattársa előnye jelenleg 137 pont.

A Hungaroringen Christian Horner is nyilatkozott a mexikóiról, mondta, hogy a saját háza konyhájában kérdezte meg Pérezt, van-e valami baj, amiért nem megy neki.

Kapcsolódó
„Mi folyik itt?” – főnöke őszintén elbeszélgetett a szenvedő Sergio Pérezzel
Csapnivalóan szerepel a mexikói a legutóbbi futamokon, megint a teljesítménye a téma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik