Forma-1

Cunoda balesete miatt változhat a hungaroringi pálya a futam előtt

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Két nagy baleset is volt a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén: előbb Sergio Pérez csapta falnak a Red Bullt, majd Cunoda Juki autója emelkedett el a földtől és ütközött neki a kerítésnek. Mind a két esetben percekre félbe kellett szakítani a kvalifikációt.

Utóbbi volt ijesztőbb, csapata mérései szerint a japán versenyző becsapódása 50 G-s erejű volt.

Bár Cunoda azt jelezte utólag, hogy jól van, az M4 Sport cikke szerint csak a tévés stáboknak nyilatkozott, a többi, kötelező médiamegjelenését orvosi okokra és pihenésre hivatkozva lemondták. A pilóta azt mondta, hogy természetesen a határon ment, és kissé szélesre futott, de nem számított arra, hogy egy megemelkedik az autója.

A pálya azon szakaszán egyébként épp módosításokat hajtottak végre a pályahatáros problémák enyhítésére, ahogy az M4 cikke megjegyzi, egy 2,5 méteres, füves sávot alakítottak ki ott, hogy lassítsa azt, aki oda csúszik. Ám Cunoda autójának padlólemeze pont a füves sáv szélének betonszegélyében akadt el, ezt dobta fel a versenygépet a levegőbe.

A hírek szerint a problémás bukótéren változtatnak a vasárnapi futamig.

Cunoda Juki a kiesésekor a kilencedik volt, végül a tizedik rajthelyre szorult – a pole-t Lando Norris szerezte meg. Kérdés, hogy elindulhat-e onnan, autója komoly károkat szenvedett, ha váz- vagy váltócserére lesz szükség, akkor még ezt a pozíciót is elveszítheti.

Kapcsolódó
Esernyők, autótörések és piros zászlók – ilyen volt a szombat a Magyar Nagydíjon
Képeken mutatjuk meg, mi történt a szabadedzésen és a káoszos időmérőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik