Forma-1

„Baszódjon meg és akkor még finom voltam” – Daniel Ricciardo kiakadt a Kínai Nagydíj után

Andres Martinez Casares / POOL / AFP
Andres Martinez Casares / POOL / AFP

Alaposan felkorbácsolódtak az indulatok a Forma-1-es Kínai Nagydíjat követően, miután Lance Stroll és Daniel Ricciardo összekoccant.

A 21. körben Valtteri Bottas motorhiba miatt állt ki a versenyből, ezért bejött a biztonsági autó, a mezőny jelentős része pedig kihasználta az alkalmat egy kerékcserére. A zűrzavarban Ricciardo rossz helyre is állt vissza, amiért három rajthelyes büntetést kapott, de nem ez húzta ki a gyufát az ausztrálnál, hanem az, hogy helyezkedés közben hátulról nekiment Stroll. A kanadai ráadásul utólag Ricciardóra hárította a hibát, aki tőle szokatlan kirohanással reagált erre.

„Már lassan kezdtem lehiggadni, de aztán elmondták, mit gondol Lance a balesetünkről. Még én vagyok az idióta és az én hibám volt. Ettől felforr a vérem, mert egyértelmű, hogy mi történt, ráadásul a biztonsági autó mögött. Megnéztem a fedélzeti kameráját és még csak nem is engem nézett, a feje a kanyar felé nézett. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell, az előtted haladó autó.

Próbálom nem kimondani, amit gondolok, de baszódjon meg ez a srác és akkor még finom voltam! Ha visszanézi, talán vállal némi felelősséget, de ha azután sem, akkor nem segíthetek rajta

– idézi a RacingNews365 az ausztrál pilótát.

Természetesen Lance Stroll is értesült a nyilatkozatról, de arról beszélt, hogy rosszkor volt, rossz helyen. Utólag azért igazított az álláspontján.

„Nem gondolom, hogy az ő hibája volt. Mindenki beletaposott a fékbe és pont ő volt előttem. Úgyhogy nem ő fékezett előttem olyat, amitől balesetet szenvedtünk, hanem az egész mezőny és balszerencsénk volt” – mondta Stroll.

Ricciardo frusztráltsága egyébként érthető, hiszen az április időszakra ultimátumot kapott a csapatától, hogy javuljon a teljesítménye. Kínában ennek megfelelően is teljesített, de nem sikerült pontot szereznie, így a baleset többszörösen is fájó pont lehet a számára.

Kapcsolódó
Miért nem megy már Daniel Ricciardónak a Forma-1-ben?
Az ausztrál pilóta egyike a Forma-1 legkedveltebb versenyzőinek. Ennek ellenére évek óta csak szenved a mezőnyben, csapata pedig már az idei harmadik futam után ultimátumot adott neki. De miért esett vissza ennyire a teljesítménye?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik