Forma-1

Máris megvan az első Forma-1-es pilóta, akit a kirúgás fenyeget

Hasan Bratic / ANADOLU / Anadolu via AFP
Hasan Bratic / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ultimátumot kapott Daniel Ricciardo a Visa Cash App RB-től, írta az NZ Herald.

Az ausztrál pilóta nem találja régi önmagát a Red Bull tartalékcsapatában, tavaly egy kéztörés is hátráltatta, ráadásul Juki Cunoda is jobban teljesít nála. Bahreinben csak azért végzett előrébb Ricciardo, mert a csapat rászólt Cunodára, hogy engedje el. Ebből nem lett pontszerzés, sőt még a japán pilóta dühöngéséből kis híján karambol lett a csapattagok között. Szaúd-Arábiában már kikapott Ricciardo, Melbourne-ben pedig négy hellyel maradt le az RB másik pilótája mögött.

Ugyan az időmérőn kis szerencsével előrébb végezhetett volna az ausztrál a tempójával, de az elvett körével Q3-ban ragadt, a versenyen pedig nem tudott érdemben előrébb jönni. Az összképet tekintve sem néz ki jól az idei szezon első három futama a számára, Melbourne-ben úgy lett 12., hogy egy autóval kevesebb indult a futamon, Max Verstappen és Lewis Hamilton kiesett, George Russell pedig baleset miatt visszacsúszott az utolsó helyre, vagyis a rettentően szenvedő Alpine két versenyzőjét és Valtteri Bottast tudta megelőzni 58 kör alatt. Mindemellett Helmut Marko, a Red Bull csapatfőnöke is szóvá tette, hogy az időmérőn rendben van az RB, de sem Cunoda, sem Ricciardo nem teljesít elég jól a versenyeken.

Mindezt összegezve már nem is annyira meglepő, hogy a sajtó megszellőztette, veszélybe került Daniel Ricciardo pozíciója a csapatban. Az NZ Herald úgy tudja, ultimátumot kapott a Red Bulltól az ausztrál pilóta: ha nem javít a teljesítményén a következő két versenyen, akkor kirúgják.

Nem véletlen, hogy éppen egy új-zélandi portál foglalkozott a témával, 2023-ban Liam Lawson ugrott be a csapatba, amikor Ricciardo keze megsérült és nagyon jól teljesített. Az NZ Herald szerint Lawson kaphatja meg a feszabaduló ülést.

A Forma-1-es szezon Japánban folytatódik április első hétvégéjén, majd két héttel később a Kínai Nagydíj következik.

Kapcsolódó
Saját helyzetéből csinált viccet az Ausztrál Nagydíjat megnyerő Ferrari-versenyző
Elég hangosra sikerült Carlos Sainz visszatérése, ugyanis a legutóbbi versenyhétvégét vakbélműtét kihagyó Ferrari-pilóta Ausztráliában kihasználta Max Verstappen kiesését és győzni tudott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik