Forma-1

„Nem vagyok hülye” – a Ferrari műtött pilótája tudja, mit vállal

Martin Keep / AFP
Martin Keep / AFP

Nagyon úgy tűnik, hogy az Ausztrál Nagydíjon visszatér a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz, aki a legutóbbi, szaúdi versenyhétvégét azért hagyta ki, mert vakbélgyulladás miatt műteni kellett. A spanyol a csütörtöki sajtónapon úgy nyilatkozott, minden arra utal, hogy elég fitt már a versenyzéshez és tudja vállalni a futamot.

De természetesen nem vagyok hülye, ha nem érzem jól magam, én leszek az első, aki felemeli a kezét és jelzem, hogy szükségem van még két hétre, hogy újra versenyezzek. Nem akarok fájdalmat és szenvedést

– mondta az újságíróknak Sainz, akire még az FIA részéről is vár egy orvosi vizsgálat.

Az már a szezon előtt eldőlt, hogy Carlos Sainznak ez az utolsó éve a Ferrarinál, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton érkezik ugyanis a helyére. A spanyol mindezek után egy harmadik hellyel kezdett az idénynyitó bahreini versenyen, majd ki kellett hagynia a Szaúdi Nagydíjat, az újonc Oliver Bearman helyettesítette, aki várakozáson felül teljesítve a hetedik lett.

Kapcsolódó
Alonso: Huszonnégy versennyel senkire sem vagyunk tekintettel
Verstappennek és Hamiltonnak se tetszik a mostani versenynaptár, a nagyfőnök viszont harminc futamot is el tudna képzelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik