Forma-1

Lewis Hamilton évente százmillió dollárt kereshet a Ferrarinál

DOUGLAS MAGNO / AFP
DOUGLAS MAGNO / AFP

Miután csütörtök reggel felütötte a fejét a hír, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Ferrariban versenyezhet, még aznap hivatalosan be is jelentetették a csapatok és a versenyző is, hogy a hír igaz.

Az elsőre bizarr és elképzelhetetlen fordulatról a Forma-1 honlapján készült elemzést olvasgatva azonban egyre jobban összeállhat a fejünkben a kép. Egyrészt Hamiltonnal csak egy évre akart szerződni a Mercedes hosszabbítási opcióval, miközben a bejelentkező Ferrari hosszú távú szerződést kínált a brit klasszisnak. A hétszeres világbajnokot az is aggaszthatta, hogy az elmúlt években a Red Bull mögötti csatában vett részt, raádásul csapatát apránként megelőzte a Ferrari, emellett pedig a Mercedes tervezete sem volt kimondottan meggyőző Lawrence Barretto cikke szerint.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy Hamilton gyerekkori hőse az az Ayrton Senna volt, aki tragikus halála előtt éppen arról tárgyalt, hogy a Ferrariba szerződjön. A brit pilóta karrierje annyira sikeres volt, hogy nem adta magát sokáig a lehetőség, de ezzel az átigazolással megcsinálta azt, amiben a példaképe csak reménykedett. John Elkann, a Ferrari elnöke pedig mindig is szerette volna Olaszországba hozni a brit pilótát, akivel néhány nap alatt mindenben villámgyorsan megegyezett.

Ne legyünk azonban álszentek, a Forma-1-ben minden a pénzről szól. Hamiltonnak pedig borsos ára van, a Formu1a.uno cikke szerint a 39 éves versenyző évente körülbelül százmillió dollárt zsebel majd be a Ferrarinál, amivel a csapat történetének egyik legjobban fizetett versenyzője lesz.

Ezzel Elkann álomcsapata összeállni látszik, a Hamilton, Charles Leclerc páros 2026-ig képviseli majd a Ferrarit, a folytatásról az eredmények alapján, valamint az akkor esedékes szabálymódosítások ismeretében döntenek.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik