Forma-1

Max Verstappen gond nélkül húzta be a Szaúdi Nagydíjat

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images

Max Verstappen nyerte szombat este a Forma-1-es Szaúdi Nagydíjat.

Rögtön az első körben volt izgalom, mivel Pierre Gasly a váltójára panaszkodott, azonnal lemaradt a mezőnyhöz képest és be is hívta az Alpine, nehogy nagyobb baj legyen belőle. Lando Norris már a rajtnál szolgáltatott beszédtémát azzal, hogy bemozdult, de erről sokáig nem adtak hírt a versenybírók. Ennek ellenére gond nélkül elindult a verseny, de Lance Stroll már a 6. körben falba állt, így biztonsági autós fázis következett.

Ezt kihasználva a pilóták többsége rögtön kereket is cserélt, így aztán feje tetejére állt a sorrend. Az újraindítást követően Norris állt néhány körig az élen, de Verstappen simán lehagyta és innentől lényegében probléma nélkül behúzta az egész futamot. Főleg pozíciós harcokat vívtak, Magnussen és Albon egyszer össze is ért, de a rajongókat főleg a Carlos Sainzot pótló Oliver Bearman érdekelte, aki nagyon józan döntéseket hozva a hetedik helyig előre jött a 11. helyről.

A Red Bull kettős győzelmét lényegében senki sem veszélyeztette, óriási tempófölénye volt a többi csapathoz képest. A harmadik helyet Charles Leclerc szerezte meg, Fernanrdo Alonso nagy csatában pedig az ötödik helyet tudta megtartani.

A Szaúdi Nagydíj végeredménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik