Forma-1

Botrány a világbajnoknál, női alkalmazott vádolta meg a Red Bull csapatfőnökét

HENRY NICHOLLS / AFP
Christian Horner és felesége, a brit popsztár Geri Halliwell
HENRY NICHOLLS / AFP
Christian Horner és felesége, a brit popsztár Geri Halliwell
Vizsgálatot indított a Forma-1-es világbajnoki címvédő Red Bull istálló a csapatfőnök Christian Horner ellen nem megfelelő viselkedés miatt.

Az 50 éves szakembert egy női alkalmazott amiatt panaszolta be, hogy viselkedése átlépett egy bizonyos határt.

„Teljes egészében visszautasítom ezeket a vádakat” – jelentette ki a Red Bull csapatfőnöki posztját 2005 óta betöltő brit sportvezető.

Horner esetében azért is lenne kínos, ha bebizonyosodna a bűnössége, mert Károly király nemrég ütötte lovaggá.

A Red Bull osztrák energiaital-gyárnak – az F1-es istálló tulajdonosának – az egyik szóvivője hírügynökségi megkeresésre reagálva elmondta, a vállalat független vizsgálatot indított az ügyben.

Ez a folyamat már elindult és külsős szakjogászok vezénylik. A cég az ilyen eseteket kifejezetten komolyan veszi, a vizsgálatnak pedig a lehető leghamarabb le kell zárulnia, addig azonban nem lenne helyes további kommentárt hozzáfűznünk

– idézte az MTI a szóvivőt.

Christian Horner csapatfőnöksége alatt hét egyéni és hat konstruktőri vb-címet nyert a Red Bull, amely tavaly a 22 futamból 21-en diadalmaskodott, Max Verstappen pedig sorozatban harmadik világbajnoki sikerét könyvelhette el, miközben rekordot állított fel azzal, hogy egymás után tíz nagydíjon győzött.

A Red Bull a tervek szerint jövő csütörtökön mutatja be az idei versenyautóját. A Forma-1-es idény március első hétvégéjén rajtol Bahreinben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik