Forma-1

„Ne puhuljunk már el!” – Hamilton beszólt a teljes Forma-1-es mezőnynek

Reginald Mathalone / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Reginald Mathalone / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lewis Hamilton nem ért egyet a mezőny többségével a Katari Nagydíj kapcsán. Az előző versenyhétvége főfutama eléggé próbára tette a mezőnyt, többen is rosszul lettek, Esteban Ocon a futam közben hányt bele a sisakjába. A hétszeres világbajnok ugyanakkor nem érti a panaszkodást.

„Megosztó leszek, mint mindig. Természetesen én nem éreztem azt, amit a többiek, mert nem teljesítettem a versenyt. De elég régóta itt vagyok már a sorozatban. Malajziában például sokkal melegebb futamokat rendeztek, négy vagy akár több kilogrammot is lehet veszíteni a verseny közben, ami után tényleg alig lehet talpon maradni.

Amit pedig mondani akarok… ez mégis csak egy extrémsport. Nincs olyan, hogy a maratonfutók, akik elájulnak a verseny után azt mondanák, hogy rövidítsék le a távot. Ez egy extrémsport, amiért elég rendesen meg is fizetnek minket. Így, ha van egy verseny, ami után nem érzem jól magam, akkor én keményebben szoktam edzeni

mondta a Sky Sportsnak Hamilton, aki a Katari Nagydíjon az első kanyarban kiesett.

Így ő a maga részéről nem ért egyet azzal az ötlettel, hogy a nagy hőségen rendezett futamokat lerövidítsék. Szerinte pont az ilyen szélsőséges esetek kellenek ahhoz, hogy aki keményebben edz, mint a többiek, az előnyt tud belőle szerezni, ami akár futamgyőzelmet is érhet.

Óvatosnak kell lennünk a változásokkal. Most már mindenféle korlátozások vannak és hatalmas bukóterek. Ayrton Senna idejében, ha túlmentél a rázókövön, ott már fú volt és megfizettél a hibádért. Ne puhuljunk már el!

Kapcsolódó
Óriási felháborodás, kikeltek magukból a Forma-1-es pilóták
A Nemzetközi Automobil Szövetség drasztikusan megemelte a kiszabható pénzbüntetés mértékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik