Forma-1

Égési sérüléstől a hányásig – igazi kínzással ért fel a Katari Nagydíj

Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Ayman Yaqoob / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Hihetetlen körülményekről, gyakorlatilag életveszélyes helyzetről számoltak be a pilóták a vasárnapi, Katari Nagydíjat követően. A Forma-1-es futamot akkora hőségben rendezték, hogy több versenyző is rosszul lett. Volt, akit hányinger gyötört, akadt, aki égési sérüléseket szenvedett, és volt, aki alig bírt kiszállni a kocsijából.

Esteban Ocon (Alpine) a futam végén elárulta, hogy az 58 körös verseny során többször is a hányinger kerülgette, a 15. körben ki is dobta a taccsot.

Hasonló gondja volt Logan Sargeantnek, aki már a verseny kezdetén jelezte csapatának, hogy nem érzi jól magát, és a Williamsnél felajánlotta neki, hogy inkább adja fel a versenyt. Ő azonban ragaszkodott a folytatáshoz, ám a későbbiekben továbbra is panaszkodott.

Nem kell szégyellned

– mondták neki a csapatrádión a 41. körben, mire feladta a versenyt, ám a boxban alig bírt kiszállni a kocsijából. Később a Williams megerősítette, hogy versenyzője a kiszáradás közelébe került.

Fernando Alonso (Aston Martin) is sokat szenvedett, miután ülése annyira túlmelegedett, hogy kisebb égési sérüléseket szenvedett. Ugyan kérte csapatát, hogy öntsék nyakon vízzel, hátha lehűl az ülése, de állítólag ezt nem lehetett.

George Russell (Mercedes) légszomjjal küszködött, a futam után bevallotta a Sky Sportsnak, hogy voltak olyan pillanatok, amikor azt hittem, el fog ájulni.

Nehezen szállt ki az autójából Lance Stroll (Aston Martin) és Alex Albon (Williams) is, akik egyenesen az FIA egészségügyi központjába mentek, míg Valtteri Bottas (Alfa Romeo) azt mondta a versenykörülmények túllépték a megengedett határt és inkább kínzásnak minősültek.

Kapcsolódó
Hamilton az első kanyarban kiesett, Verstappen nyerte a Katari Nagydíjat
Jól rajtolt, de aztán saját csapattársával ütközött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik