Forma-1

F1: veszélyben a hétvégi futam, kiürítették az imolai versenypályát

Az Olaszországot sújtó esőzések miatt a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjnak otthont adó imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó megáradt, ezért mindenkinek el kellett hagynia a hétvégi futam helyszínét.

A helyi hatóságok kedden szólították fel a gyorsaságiautós világbajnokság már helyszínen tartózkodó dolgozóit, hogy elővigyázatosságból hagyják el az aszfaltcsíkot.

A versenypályán az autók ugyan péntekig nem köröznek, de a csapatok technikusainak már ez előtt fel kellene építeniük az istállók és a szponzorok kiszolgáló épületeit, írta az MTI.

A helyszínről készült fényképek és videofelvételek tanúsága alapján víz hömpölyög a pálya több pontján, a boxutcában is áll a csapadék. A La Gazzetta dello Sport napilap beszámolója szerint a környező utak közül több is víz alá került, ezeket lezárták.

Az olasz polgári védelem piros riasztást adott ki az északi területeket sújtó időjárás miatt, míg a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát a lavinaveszély miatt lerövidítették és a mezőny nem mássza meg az idei kiírás legmagasabb hegyét, a 2469 méteres Szent Bernát-hágót.

Ajánlott videó