Forma-1

„Verstappen és a Red Bull a leghalálosabb páros” – ezt írta a sajtó a Japán Nagydíjról

Masanori Inagaki / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
Masanori Inagaki / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP
A nemzetközi sajtó elsősorban a címét megvédő és második világbajnoki trófeáját megnyerő Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének a teljesítményét méltatta a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján.

A brit sajtóban a Telegraph azt írta:

Verstappen megerősítette legyőzhetetlen státuszát.

A Guardian szerint ez a szezon Verstappené volt, aki „bajnokhoz méltó módon vezetve, szinte felfoghatatlan magabiztossággal és könnyedséggel érte el a sikereket. Ennek ellenére bizonyos, hogy ezért a világbajnoki címért is meg kellett dolgoznia.”

Kapcsolódó
A 2015-ben meghalt Forma-1-es pilóta édesapja is kifakadt a Japán Nagydíj darus incidense miatt
Jules Bianchi a 2014-es szuzukai futamon egy másik autót mentő daruba rohant bele, és az életét már nem sikerült megmenteni.

A Daily Mail szintet lépett és az egekbe magasztalta a pilótát.

„Max Verstappen már olyan Forma-1-es nagyságok közé tartozik, mint Lewis Hamilton, Michael Schumacher és Fernando Alonso….az esős Japán Nagydíjon nyújtott fölényes teljesítménye pedig kétszeres világbajnokhoz méltó volt.”

A spanyol Marca szerint már jó ideje tudtuk, hogy Verstappen a világbajnok, csak meg kellett várni, hogy a matematika megerősítse.

„Verstappen és a Red Bull a leghalálosabb párost alkotja. Két alapvető tényező találkozik: egy csapat és egy versenyző, aki szinte mindent tökéletesen csinál” – írta a Mundo Deportivo.

A francia Le Figaro szerint Max Verstappen ezúttal „az izgalom legcsekélyebb nyoma nélkül, négy futammal a vége előtt bebiztosította a címvédést.”

„Verstappen a világbajnokság királya” – harsogta az osztrák Kronen Zeitung, míg a Kurier megállapította, hogy Verstappen mindent jól csinált a Japán Nagydíjon Szuzukában.

A holland ismét hibátlan versenyt futott a vizes pályán, és nagy fölénnyel nyert Sergio Pérez, valamint Charles Leclerc előtt.

A svájci Blick úgy fogalmazott: „Ilyen még nem volt: Max Verstappen a verseny utáni interjú közben vált világbajnokká. Előbb káosz az eső miatt, aztán számolgatás és értetlenkedés a leintés után. Ami tény: Verstappen másodszor világbajnok.”

„Max Verstappen megnyerte a 40 perces Japán Nagydíjat Szuzukában, majd következett a hosszan tartó bizonytalanság a világbajnoki címet illetően. Méltó lezárása volt ez az eső miatt kaotikussá váló futamnak” – idézte az MTI a Tages-Anzeigert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik