Forma-1

„Kurvára meghalhattam volna” – kiakadt a Forma-1-es pilóta, amikor egy daru tűnt fel a pályán

Twitter
Twitter

Kaotikus volt a kezdés a Forma-1-es Japán Nagydíjon: Carlos Sainz már az első körben kicsúszott, és lebontott egy reklámtáblát, ami a pályára került. Lewis Hamilton centikre ment el mellette, Pierre Gasly viszont nem volt ilyen szerencsés, és nekihajtott.

A futamot az eső miatt egyre rosszabb látási viszonyok miatt a 3. körben piros zászlóval félbeszakították, és Gasly a bokszban nagyon mérgesen magyarázott a csapatának. Mint kiderült, túl korán küldtek be egy darut a pályára, hogy tüntesse el Sainz autóját, és a videón látható, hogy Gaslynak mázlija volt, mert a pocsék látási viszonyok közepette belerohanhatott volna a járműbe – főleg, hogy nem tájékoztatták a versenyzőket arról, hogy beküldték a darut.

Hat másodpercnél látható az eset:


Gasly előtt bizonyosára felsejlett Jules Bianchi tragikus balesete, a francia pilóta a 2014-es Japán Nagydíjon ütközött neki egy, a pálya mellett lévő darunak, amely Adrian Sutil autóját mentette. Bianchi hosszú ideig kómában volt, majd 2015. június 17-én hunyt el. Mindössze 25 éves volt.

Az eredeti terv az volt, hogy magyar idő szerint 7.50-kor, gördülő rajttal indítják újra a futamot, de ezt későbbre halasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik