Forma-1

George Russell élete első pole-pozícióját a Hungaroringen szerezte meg

REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP
REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP

George Russell nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzését.

Kapcsolódó

A rettentő esőzéssel terhelt szabadedzés után száraz pályára gurultak ki az autók, így aztán helyre is állt a világ rendje. Az első etapban nem akadt meglepetés, Cunoda, Albon, Vettel, Gasly és Latifi esett ki. Annyi pikantériája azért van az utolsó ötnek, hogy a vízözönben

meglepetésre 3. szabadedzést megnyerő Nicholas Latifi bizonyult leglassabbnak száraz aszfalton, vagyis két óra alatt leggyorsabb versenyzőből utolsóvá vált.

Q2-ben azért meg-megremegett pár pilóta keze, leginkább azonban Sergio Pérez járt pórul, akinek törölték az első gyors körét pályaelhagyásért, amit aztán mégis visszaadtak neki. A mexikóit kizökkentették a tétovázások, végül nem is jutott tovább, bár a csapat rádiójában a szintén kieső Kevin Magnussenre panaszkodott, aki akadályozta. Kettejükön kívül Csou, Stroll és Schumacher maradt le a top tízről.

Kapcsolódó
Szezon végén visszavonul az F1 négyszeres világbajnoka
Sebastian Vettel a közösségi oldalán közölte a hírt.

A harmadik szakaszban aztán jött némi dráma, Lewis Hamilton a motorjára panaszkodott, Max Verstappen pedig úgy általában mindenre. Az utolsó 3-4 percre aztán mindenki alakított a beállításain és míg a nagyágyúk izzadtak, Russell a semmiből összehozott egy őrületes kört, amivel az utolsó pillanatban behúzta a pole-t.

Mögötte Carlos Sainz és Charles Leclerc zárt, a második sorba még Lando Norris fért oda. A végtelenül dühös Verstappen csak tizedik leggyorsabbnak bizonyult, Hamilton a hetedik rajtkockából indul majd.

Sofascore

Ajánlott videó

Olvasói sztorik