Forma-1

Vajon ki veszi majd át a visszavonuló Vettel helyét?

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel regisztrált az Instagramra, de elsősorban azért, hogy saját közösségi felületén jelentse be a hétvégi Magyar Nagydíj előtt, hogy a szezon végén visszavonul. Szóval még tíz futamon láthatjuk a német klasszist a királykategóriában, de joggal merülhet fel a kérdés:

ki érkezik majd a helyére az Aston Martinhoz?

A wtf1.com gyűjtése alapján a legkézenfekvőbb válasz Nico Hülkenberg lehetne, aki a csapat tartalékpilótája, 181 futam van a háta mögött (dobogós helyet ugyanakkor nem sikerült ezeken szereznie, ami rekord). Bár jövőre már 35 éves lesz, azért látjuk, hogy még bőven lenne pár év az F1-ben.

Kapcsolódó
Szezon végén visszavonul az F1 négyszeres világbajnoka
Sebastian Vettel a közösségi oldalán közölte a hírt.

Fernando Alonso javában tárgyal az Alpine-nal, ám, ha mégsem sikerülne egyezségre jutni, nagy segítség lehetne az Aston Martin számára. A 40 éves, kétszeres világbajnok spanyol egy hullámvölgyet leszámítva stabilan szállítja a pontokat, Kanadában pedig az első sorba ért oda az időmérőn.

Hetek óta Daniel Ricciardo jövője a téma, ugyanis egyelőre nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket a McLarennél. Ugyan az ausztrál maga jelentette be, hogy nem tervez eligazolni, és a szerződése is 2023 végéig szól, az ő megszerzése az Aston Martin számára nagy fegyvertény lenne.

Mick Schumacher jelenlegi megállapodása az év végén lejár a Haasnál, és mint Ferrari-akadémista, jelenleg nem sok esélye van az olasz csapatba bekerülni. Így aztán másik istállót kell neki nézni, ráadásul Vettel mentorálja is, mióta megérkezett a Forma-1-be, ő is egy észszerű lépés lenne.

Kapcsolódó
Leclerc akkor is elbukhatja a vébét, ha mostantól minden futamot megnyer
Bár kicsi a realitása a cikkben felvázolt forgatókönyvnek, azért jelzi, milyen komoly hátrányba került a Ferrari versenyzője tíz futammal a 2022-es szezon vége előtt.

Nemcsak a hétszeres világbajnok fiának, hanem a williamses Alexander Albonnak és Nicholas Latifinek, valamint a Toro Rossó-s Cunoda Jukinak is lejár a szerződése. Albon és Cunoda minden bizonnyal folytathatja, Latifi helyére ugyanakkor nagyon mondják Oscar Piastrit, így ő felszabadulhat – hacsak nem Piastri lesz végül a befutó az Aston Martinnál.

A hétvégi Magyar Nagydíj után nyári szünet következik a Forma-1-ben, ha addig nem jelenti be az Aston Martin, kire esett a választása, akkor kellő témát szolgáltathat Vettel üresen maradó helye a nyári szünetre. A mogyoródi után ugyanis a következő futam a Belga Nagydíj lesz, augusztus 28-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik