Forma-1

„Hiányzik mindannyiunknak, bárcsak személyesen vehetné át” – kitüntetést kapott Michael Schumacher

Malte Ossowski/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Malte Ossowski/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Észak-Rajna-Vesztfália legmagasabb tartományi kitüntetését kapta meg szerdán Michael Schumacher.

Kapcsolódó
Michael Schumacher a tévé előtt ülve nézi a futamokat Jean Todtal
Frankl András, a világ leghíresebb és legbejáratosabb magyar Forma-1-es újságírója exkluzív információkat árult el a hétszeres világbajnokról.

A 2013 decemberben elszenvedett síbalesete óta nyilvánosan nem mutatkozó hétszeres Forma-1-es világbajnok ezen a területen született, a sportban elért sikerei mellett mutatott cselekedeteiért is kapta az elismerést.

Óriási szíve van és mindig fontos volt a számára, hogy másokra is odafigyeljen

– mondta Hendrik Wüst tartományi miniszterelnök.

A szerdai eseményen részt vett Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) volt elnöke, aki a Ferrarinál hosszú éveken át volt Schumacher csapatfőnöke. A korábbi sportvezető elmondta, hogy szerény ember maradt a kiváló pilóta sikerei után is, elmondása szerint mindig két lábbal a földön járt.

„Büszke vagyok arra, hogy Michaelt a barátomnak vallhatom, és legalább ugyanekkora megtiszteltetésnek érzem, hogy szoros barátságban állok a családjával. Mindannyian azt kívánjuk, bárcsak személyesen vehetné át az elismerést. Hiányzik mindannyiunknak, de nem csak az ilyen napokon, mint ez a mai” – zárta beszédét Todt.

Sascha Thelen/dpa (Photo by Sascha Thelen/picture alliance via Getty Images A családtagokat meghatotta Hendrik Wüst (balra) beszéde.

Schumacher képviseletében felesége, Corinna, valamint lánya, Gina vette át az elismerést Kölnben. A Forma-1-ben jelenleg is szereplő fia, Mick betegség miatt hagyta ki a ceremóniát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik