Forma-1

Vettel üvöltve szurkolt vezetés közben Mick Schumachernek

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images

Silverstone-ban megtört a jég és Mick Schumacher megszerezte karrierje első pontjait a Forma-1-ben, miután a nyolcadik helyen ért célba a Brit Nagydíjon. A futamon ott volt az édesanyja, Corinna, aki a csapatrádión gratulált neki, míg testvére, Gina pezsgővel locsolta le, miközben interjút adott.

A rokonok és a csapattagok mellett volt még valaki, aki nagyon szurkolt a 23 éves versenyzőnek: Sebastian Vettel, aki épp Schumacher mögött végzett a kilencedik helyen.

„Nagyon örülök neki. Láttam, hogy alakul a versenye, a végén üvöltöttem a kocsiban, hogy »gyerünk, Mick!« Már rég megérdemelte volna ezt az eredményt, remek, hogy végre összejött” – mondta a négyszeres világbajnok, aki már többször védelmébe vette Mick Schumachert, amikor a második szezonját taposó versenyző kritikákat kapott.

Kevin Magnussen is pontszerző helyen ért célba (tizedik lett), úgyhogy először duplázott idén a Haas, amely jelenleg a nyolcadik helyen áll a konstruktőrök versenyében.

Kapcsolódó
Forma-1: egy szurkolói videón még brutálisabbnak néz ki Csou balesete
Csodával határos, hogy sérülés nélkül megúszta az Alfa Romeo kínai versenyzője a silverstone-i balesetet.

A nagydíjat Carlos Sainz Jr. nyerte meg, akinek ez volt karrierje során az első futamgyőzelme. A versennyel a legtöbbet viszont Csou Kuan-jü balesete miatt foglalkozott a sajtó, a kínai autója a rajt után borult fel, hosszú métereken át fejjel lefelé csúszott, majd miután a kavicságy a levegőbe dobta, a kerítés állította meg a nézőtér előtt. Csodával határos módon Csou megúszta sérülés nélkül a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik