Forma-1

Forma-1: egy szurkolói videón még brutálisabbnak néz ki Csou balesete

Li Ying / XINHUA / Xinhua via AFP
Li Ying / XINHUA / Xinhua via AFP

A kezdés után félbeszakadt vasárnap a Forma-1 Brit Nagydíja, miután az Alfa Romeót vezető Csou Kuan-jü autója egy koccanás után a feje tetejére állt, métereket csúszott az aszfalton, majd a gumifalon is átperdülve egy drótháló fogta meg a lelátók előtt. Csodával határos módon a kínai nem sérült meg.

Kapcsolódó
„Láttam Csout repülni, ijesztő volt” – Russellt hősként ünnepli a Forma-1
A Mercedes pilótája a legrosszabbtól tartott, amikor látta, hogy az Alfa Romeo a közönség felé repül.

Sokféle kameraállásból lehetett már látni a balesetet, de egy Forma-1-gyel foglalkozó oldal, a WTF1 beszerzett egy szurkolói felvételt is, amin minden eddiginél ijesztőbbnek látszik az egész.

Csou a balesete után a közösségi oldalán üzent a drukkereknek. Azt írta, hogy „jól vagyok, minden rendben. Ma a halo megmentett. Mindenkinek köszönöm a kedves üzenetét.” Korábban az F2-ben is volt egy nagy baleset és ott is a glória mentett életet: Dennis Hauger autója a nyitókörben a kerékvető kövön felpattanva telibe találta Roy Nissany járművét, azonban az utóbbi pilóta fejét védő ütközésvédelmi rendszer megóvta a sportember életét.

Kapcsolódó
Horrorbalesetet úszott meg a Forma-2-es pilóta Silverstone-ban
Ha nincs az ütközésvédelmi rendszer, Roy Nissany fejét találta volna el a rivális autója.

Ami az F1-es futam folytatását illeti, az élről induló Carlos Sainz nyert Sergio Pérez és Lewis Hamilton előtt. Mick Schumacher pedig megszerezte karrierje első pontjait a Forma-1-ben, nyolcadik lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik