Forma-1

Carlos Sainz élete első pole-ját nyerte az esős brit időmérőn

Ben Stansall / AFP
Ben Stansall / AFP

Carlos Sainz nyerte szombat délután a Brit Nagydíj időmérő edzését, amely pályafutásának első pole-pozíciója.

Közvetlenül az időmérő edzés előtt eleredt az eső, de nem jött nagy zuhé, így aztán Q1-ben még kevesebb hatása volt az eseményekre. A Williams pilótái meglepően jó idővel kezdtek, de aztán helyre állt a világ rendje, vagyis a két Haas és a két Aston Martin esett ki, valamint Alex Albon.

Kapcsolódó
Bocsánatot kért Hamiltontól a rasszista kijelentéssel vádolt Piquet
Nelson Piquet próbálta elmagyarázni, hogy mire gondolt, és hogy félremagyarázták a szavait.

A második etapra viszont már egészen sok víz került a pályára, az utolsó 6-8 percben már egészen csúnya kicsúszásokat produkáltak az intermediate gumikon száguoldozó pilóták. Verstappen az első két szakaszt egyaránt megnyerte, de az utolsó négy percre már őt is inkább behozták a garázsba. Nicholas Latifi volt a Q2 meglepetése, ugyanis lenyomta a Gasly, Bottas, Cunoda, Ricciardo, Ocon ötöst és bejutott az utolsó etapba.

Így érkeztünk el az utolsó tíz csatájához, ami egészen hihetetlen adok-kapokat hozott. Kuan-jü Csou, Fernando Alonso és Lewis Hamilton is volt első helyen rövid időre, de Lando Norris is kétszer közel állt a bravúrhoz. Az utolsó négy percben Max Verstappen, Charles Leclerc és Hamilton csatázott a legjobb időért, az utolsó fordulat azonban a legvégére maradt, mert Carlos Sainz Jr. 1:40.983-mal megnyerte az időmérőt. Verstappen második helyen zárt, a második sorból pedig Leclerc és Sergio Pérez indulhat majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik