Forma-1

Verstappen: Ez nagyon frusztráló és elfogadhatatlan

William WEST / AFP
William WEST / AFP

39 körig tartott a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj a címvédő Max Verstappen számára, aki az autója meghibásodása miatt adta fel a futamot. Verstappen az eddigi három versenyből mindössze egyszer ért célba, igaz, Szaúd-Arábiában őt intették le elsőként, de így is 46 pont a hátránya a vb-éllovas Ferrari-pilóta, Charles Leclerc mögött.

Kapcsolódó
Leclerc simán nyerte az Ausztrál Nagydíjat, Verstappen megint nullázott
A nap legnagyobb bravúrját a williamses Albon mutatta be, aki csak a legvégén ment ki friss gumikért, és így is pontszerző lett.

„Mérföldekkel vagyunk lemaradva, úgyhogy a vb-címért folyó harcra egyelőre gondolni sem akarok. Egyelőre fontosabb, hogy befejezzük a versenyeket. A mai ismét egy rossz nap volt, nem volt meg a tempóm, és azon ügyködtem, hogy kíméljem a gumikat, mert a második hely abszolút elérhetőnek tűnt.

Tudtam, hogy nincs esélyem harcolni Charles ellen, de a vége az lett, hogy nem sikerült befejezni a versenyt, ami nagyon frusztráló és elfogadhatatlan

A Red Bull szerelői már a rajtrácson is nagy erőkkel ügyködtek Verstappen autóján, és utólag azt mondta, már akkor érezte, hogy gond van. Az osztrák istálló csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta, teljesen megérti Verstappen csalódottságát, de hozzátette, most az a prioritás, hogy kiderüljön, mi romlott el.

A Red Bull három futam után 55 pontjával a harmadik a konstruktőrök között a Ferrari (104) és a Mercedes (65) mögött. A világbajnokság két hét múlva az Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik, vagyis először szerepel majd az idényben Európában a mezőny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik