Forma-1

Megvan az új párharc, amely izgalomban tartja idén a Forma-1-et

HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP
HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP
A nemzetközi sajtó elsősorban a futamot megnyerő világbajnoki címvédő Max Verstappen (Red Bull) és Charles Leclerc (Ferrari) hajrában vívott, izgalmas küzdelmét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Szaúdi Nagydíj másnapján, utalva arra, hogy pénteken még veszélyben volt az esemény megrendezése a húszi felkelők versenypálya közelében indított fegyveres támadásai miatt, írta az MTI.

„Egy olyan szaúdi hétvégén, melyen a dráma a pályán túl zajlott, végül sikerült középpontba kerülnie a futamnak. Az élen különleges teljesítmény nyújtva, izgalmas, fej fej melletti csatában Max Verstappen végül legyőzte Charles Leclerc-t, és ők mindketten egyértelmű esélyesei ebben az idényben a világbajnoki címnek” – írta a brit Guardian.

Kapcsolódó
Verstappen szédületes csatában nyomta le Leclerc-t a Szaúdi Nagydíjon
A nap vesztese Pérez lett, aki nagyon rosszul jött ki a biztonsági autós fázisból, és végül a dobogóról is lemaradt.

A Sun szerint ütésváltás történt Max Verstappen és Charles Leclerc között az élen Szaúd-Arábiában, ahol mindeközben Lewis Hamilton a mezőny hátsó részében küzdött.

Ha nagyon szeretnénk valami problémát találni az idei szezonban, az legfeljebb az lehet, hogy a szurkolók szíve talán még nem készült fel egy újabb, az utolsó futam utolsó köréig tartó párharcra

– olvasható a spanyol AS-ban.

Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint ugyan Max Verstappen revánsot vett, de a Ferrari és Charles Leclerc erősebb, mint valaha.

„A taps a Red Bull világbajnoki címvédőjének járt Szaúd-Arábiában, miután sikerült megismételnie csapattársa, Sergio Pérez szombati bravúrját, és legyőznie az olaszok megvadult monacói versenyzőjét.”

A Corriere della Sera azt állítja, „szükség volt a kolosszális izgalmakra, hogy csillapítani lehessen a pályán kívül történtek miatt kialakult aggodalmat és állandó feszültséget.”

„Verstappen újra úgy versenyzett, ahogyan egy világbajnoknak kell! A címvédő egy látványos előzéssel lehagyta Leclerc-t és győzött. Visszatért!” – vélte a Bild, míg a Süddeutsche Zeitung szerint megismétlődött az egy hete, Bahreinben látott csata Verstappen és Leclerc között.

Két döntő különbséggel: Verstappen ezúttal elől maradt, s most nem adta meg magát a versenyautója. És úgy tűnik, kialakult egy új párharc, amely meghatározó lehet a következő 21 verseny során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik