Forma-1

„Ha itt hibázol, nincs tér a menekülésre” – megúszta a brutális autótörést Mick Schumacher, de nem indul a futamon

Clive Mason/Getty Images
Clive Mason/Getty Images

Meglehetősen kaotikusra sikerült a Forma-1-es Szaúdi Nagydíj időmérője, amelynek során Mick Schumacher ripityára törte az autóját a második etapban.

Kapcsolódó
Lewis Hamilton már Q1-ben kiesett, Mick Schumachert mentő vitte le a pályáról
Még a második szakasznak sem volt vége, amikor a német pilóta borzalmas balesetet szenvedett.

Schumachert mentő vitte le a pályáról, majd az orvosi központban megvizsgálták, de nem találtak sérülésre utaló jeleket. Ennek ellenére elővigyázatosságból egy helyi kórházba vitték további ellenőrzésekre. A fejleményekről Günther Steiner csapatfőnök tájékoztatta a brit Sky Sportsot.

„Személyesen csak az édesanyjával beszéltem, akinek elárultam, mi történt. Nem láthatóak nála sérülések, csupán arról van szó, hogy ellenőrizni kell, hogy nem sérült-e meg a nagy erőhatásoktól és a becsapódástól.

Úgy fest, hogy egyszerűen ráment a kerékvetőre, és elveszítette az irányítást. Kiforgott a kereke, ilyenkor nagyon gyorsan történik minden. Ha itt hibázol, nincs tér a menekülésre, közel vannak a falak”

– mondta a Haas csapatfőnöke.

Steiner szerint egyszerűen túlságosan is bizonyítani akart a fiatal versenyző és ezúttal belebakizott. Nagyon izgultak érte a csapatnál, mivel az autó nagy károkat szenvedett és ettől azonnal elveszítették a kapcsolatot a pilótával. Úgy tűnik, mégis megúszta sérülés nélkül. Schumachert vasárnap is megfigyelés alatt tartják majd, így nem tud rajthoz állni a futamon, vagyis a Haastól csak Kevin Magnussen indul Dzsiddában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik