Forma-1

Ezt a hírt Michael Schumacher is megkönnyezné

Elmar Kremser / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
Elmar Kremser / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Az egyesült államokbeli Haas istállónál versenyző Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia lesz jövőre a Ferrari Forma-1-es csapatának egyik teszt- és tartalékpilótája, írta az MTI.

Kapcsolódó
Jean Todt váratlanul Michael Schumacherről kezdett el beszélni
A francia sportvezető 12 év után távozik a FIA elnöki székéből.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke arról számolt be, hogy az elektromos Formula E versenysorozatba átigazoló Antonio Giovinazzi lesz 2022-ben az első számú tartalékuk, de azon a 11 versenyhétvégén, amely egy időpontban van a Formula E futamokkal, Schumacher áll majd készenlétben.

„Amikor Antonio ott tud lenni velünk a pályán, akkor ő a tartalékversenyzőnk, és szükség esetén rendelkezésére áll a partnercsapatainknak, tehát a Haasnak és az Alfa Romeónak is” – nyilatkozta Binotto, és hozzátette:

a további 11 hétvégén Mick Schumacher lesz a tartalékunk.

A 28 éves Giovinazzi az idén még az Alfa Romeónál versenyzett az F1-ben, ott azonban nem hosszabbítottak vele. A 22 éves Schumacher a Haasnál mutatkozott be a 2021-es szezonban, és hosszabbítottak is vele a jövő évre.

Kapcsolódó
A korábbi Forma-1-es pilóta feladta magát egy félresikerült csíny miatt
Nagyobbat robbant a tűzijáték a tervezettnél.

A Ferrari versenyautóit a monacói Charles Leclerc és a spanyol Carlos Sainz Jr. vezette az idén, és jövőre is ők kapnak lehetőséget. A maranellói istálló a konstruktőrök világbajnoki pontversenyét a harmadik helyen zárta, ami jelentős előrelépés volt a 2020-as hatodik pozícióhoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik