Forma-1

Így nézett ki a vb-címet eldöntő utolsó kör Hamilton és Verstappen autójából

Giuseppe CACACE / AFP
Giuseppe CACACE / AFP

Nem lehetett volna izgalmasabb forgatókönyvet összehozni annál, ami a Forma-1-es idény utolsó futamán történt.

Amikor már úgy tűnt, Lewis Hamilton kényelmesen megszerzi pályafutása nyolcadik világbajnoki címét, akkor jött a fordulat: Nicholas Latifi leamortizálta az autóját, így be kellett jönnie a biztonsági autónak, és végül Max Verstappennek egy kör állt a rendelkezésére, hogy megelőzze Hamiltont.

A Red Bull holland pilótája a biztonsági autós fázis kezdetén új gumikat kapott, és megelőzte Hamiltont, majd visszaverte az ellenfél támadását, ezzel először lett a Forma-1 világbajnoka.

A Mercedes próbálkozott ugyan óvással, többek között azt kifogásolva, hogy az utolsó kör előtt csak azoknak a lekörözött autóknak engedte a versenybíróság a visszaelőzést, akik az élen haladó Hamilton és a több hellyel mögötte lévő Verstappen közé szorultak be, de ezt elutasították, így maradt a pályán elért végeredmény, vagyis Verstappen és a Red Bull ünnepelhet.

A Forma-1 hivatalos oldala egy videóban mutatta meg, hogy nézett ki az elképesztően izgalmas utolsó kör Hamilton és Verstappen szemszögéből. A videó itt nézhető meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik