Forma-1

„Élete végéig ellátjuk Red Bull-lal Latifit”

Hasan Bratic/DeFodi Images via Getty Images
Hasan Bratic/DeFodi Images via Getty Images

A Forma-1 minden résztvevője meglepődött a 2021-es szezont lezáró Abu-dzabi Nagydíj utolsó körében történtek miatt. Egy versenybaleset miatt bejött a Safety Car, így a legutolsó kör döntött a világbajnoki címről, amely során Max Verstappen megelőzte Lewis Hamiltont, ezzel pedig vébét nyert.

Kapcsolódó
Egy baleset döntött: Max Verstappen a világbajnok
Egy unalomba fulladó, biztos Hamilton-sikert ígérő verseny drámai véget ért.

A balesetet éppen a Mercedes partnercsapatában, a Williamsben vezető pilóta, Nicholas Latifi szenvedte el, aki így váratlanul vált főszereplővé. Elmondása szerint persze esze ágában sem volt beleszólni a világbajnoki címért folyó harcba.

„Mick Schumacherrel csatázta, ő pedig kitolt a pályáról. Nem volt szabálytalan, de ettől koszosak lettek az abroncsaim, ami aztán balesetet okozott. Elrontottam egy kanyart, amiért bocsánatot kértem a csapatomtól, de sajnos az ilyesmi előfordul ebben a sportágban.

Természetesen nem volt szándékomban befolyásolni a világbajnoki címért folyó versenyt, mégis így történt”

foglalta össze gondolatait a kanadai versenyző.

Miközben Latifi próbálta menteni a menthetőt, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner csak olajat öntött a tűzre. Mivel Verstappennek nem lett volna esélye az előzésre a biztonsági autós fázis nélkül, Horner viccből ezt mondta:

Élete végéig ellátjuk Red Bull-lal Latifit, ez nem kétség! A végén szükségünk volt egy kis szerencsére, miután többször is pechcünk volt a szezonban. Azt éreztük az utolsó versenyen, hogy végre nekünk volt szerencsénk a Safety Carral és Max élt az eséllyel.

Szegény Latifi így hiába próbálta kivonni magát az egész éves Mercedes, Red Bull marakodásból, csak beleragadt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik