Forma-1

Pár órával a drámai idényzáró után óriásit bulizott a Mercedes csapatfőnöke

ANDREJ ISAKOVIC / AFP / POOL
ANDREJ ISAKOVIC / AFP / POOL

Az utolsó futam utolsó körében dőlt el a világbajnoki cím sorsa a Forma-1-ben: Max Verstappen, a trónkövetelő, végül megelőzte a címvédő Lewis Hamiltont, és ezzel a sportág történetének első holland győztese lett.

Kapcsolódó
Így nézett ki a vb-címet eldöntő utolsó kör Hamilton és Verstappen autójából
Ezt manipulálták, kommentálta a számára kedvezőtlen fordulatot Hamilton.

A Mercedes a futam után óvást nyújtott be, többek között azt kifogásolva, hogy az utolsó kör előtt csak azoknak a lekörözött autóknak engedte a versenybíróság a visszaelőzést, akik az élen haladó Hamilton és a több hellyel mögötte lévő Verstappen közé szorultak be, de ezt elutasították, így maradt a pályán elért végeredmény, vagyis Verstappen és a Red Bull ünnepelhet.

Verstappen győzelme után a Mercedesnél a csalódás lett úrrá mindenkin, elég megnézni a csapatfőnök Toto Wolff arcát, minden rá van írva:

A Mercedes számára az egyéni vb-cím ugyan elúszott, de a konstruktőrök között a német istálló végzett az élen – sorozatban nyolcadszor. Volt tehát miért ünnepelnie a csapatnak, és a Twitteren fellelhető videó alapján az évzáró bulin, amely egyben Valtteri Bottas búcsúpartija is volt, Wolff is kiengedte a gőzt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik