Sport

Nem törődik bele Hamilton vereségébe, óvott a Mercedes

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Bár már megünnepelte futam- és világbajnoki győzelmét Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, az ellenfél óvásai miatt egyelőre nem hivatalos az Abu-Dzabi Nagydíj végeredménye.

Kapcsolódó
Elutasították az óvásokat, Verstappen immár hivatalosan is világbajnok
A Mercedes mindent megpróbált, de a versenybírók nem fogadták el a beadványokat.

A Forma-1 idei utolsó futama nem akármilyen körülmények között dőlt el, ugyan Lewis Hamilton (Mercedes) szinte végig vezetett, öt körrel a futam vége előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót.

A versenyigazgatóság először úgy döntött, a lekőrözött autók ott ragadnak a mezőny elején, azaz nem lehet előzni, de fél körrel később mégis módosítottak ezen.

Így aztán a Safety Car kiszállása után egy kör maradt, azon belül pedig a friss gumikkal érkező Verstappen megelőzte Hamilton, és megnyerte pályafutása első világbajnoki címét.

A Mercedes azonban nem adta fel, az istálló úgy döntött, két óvást is benyújt.

Az egyik szerint Verstappen nem tartotta be a 48.8-as cikkelyt, amely szerint egyetlen pilóta sem előzhet akkor, amikor a biztonsági autó a pályán van, márpedig – véli a Mercedes – volt olyan pillanat, amikor a holland autója előrébb volt.

Másrészt vitatják a már említett mizériát a lekörözött autókkal, amikor a versenyigazgató nem állt a helyzet magaslatán.

Frissítünk!

Néhány órával később kiderült, hiába próbálkozott óvással a Mercedes, a versenybírók mindkét beadványt elutasították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik