Forma-1

„Akármi lesz a szezon végén, kezet fogunk majd, aztán megpróbál tökön rúgni” – Hornernek elege van a Mercedesből

Mark Thompson/Getty Images
Mark Thompson/Getty Images

Rendkívül nagy csata zajlik a versenypályán és azon kívül is a 2021-es Forma-1-es szezonban.

Max Verstappen nyolc ponttal vezeti a világbajnokságot a címvédő Lewis Hamilton előtt, ráadásul már csak két futam maradt az idényből. A konstruktőrök versenye még ennél is izgalmasabb, itt csak négy pont a különbség és nehéz megjósolni, hogy Valtteri Bottas, vagy Sergio Pérez lehet nagyobb segítség. A Red Bull és a Mercedes viszont minden eszközt bevet, rendszeresen panaszolja be egymást az FIA-nál. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a másik istállót irányító Toto Wolffba is beleállt az Abu-dzabi Nagydíj előtt.

Amikor a Ferrarival és a McLarennel csatáztunk, minden más volt. Amíg Stefano Domenicali irányította a Ferrarit, mindig kezet fogtunk a versenyek után. A mostani szezonban rengeteg a pályán kívüli politizálás, helyezkedés, intézkedés. Talán egy kicsit naivak voltunk, mert számunkra mindig az volt a lényeg, hogy a pályán mi zajlik. Aztán egyszercsak betámadnak valamivel, neked meg védekezned kell. Akármilyen végeredmény is lesz, a végén kezet fogunk majd, aztán nem kérdés, hogy Toto Wolff megpróbál tökön rúgni és kezdődik minden elölről

– idézi a Wide World of Sports Hornert.

A portál kiemeli, hogy a legtöbb konfliktus forrása az, hogy mindkét csapat úgy érezte már a szezon során, hogy méltánytalan büntetés érte a másik istállóhoz képest. A Red Bull csapatfőnökének erről is sarkos véleménye van.

„Nekünk nincs hatalmas sajtós részlegünk, meg manipulátoraink, de megvédjük magunkat, akármi is ér minket. Más csapatoknál ez máshogy megy, ott arra is van idő, hogy manipulatív üzeneteket küldjenek. A szavaimat néha kiforgatják, mást is belelátnak, de a Mercedes a legutóbbi hétvégén lényegében megmondta a versenybírónak, hogy bassza meg magát. Ennél sokkal kevesebbért is kaptam már büntetést, akkor hol itt a következetesség?!”

Horner zárásként azt is megjegyezte, Hamilton is megpróbálta párszor Verstappent provokálni, de a holland pilóta nem foglalkozik semmi ilyesmivel, ami nagy erénye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik