Forma-1

Lando Norrist meg kellett volna büntetni az Orosz Nagydíjon?

Bryn Lennon/Getty Images
Bryn Lennon/Getty Images

Lando Norris számára pokolian alakult a Forma-1-es Orosz Nagydíj, mert bár nagyon sokáig első helyen autózott, az utolsó hat körre érkező óriási eső miatt megcsúszott és végül csak hetedikként ért célba.

Kapcsolódó

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint viszont még hátrébb kellett volna végeznie a brit versenyzőnek, mivel áthaladt a boxutcába vezető vonalon.

Nagyon sajnálom Landót, fantasztikus munkát végzett Szocsiban. Szerintem a paddockban senki sem tudna rá szólni egyetlen rossz szót sem. Megérdemelten nyert volna a hétvégén, de ez még nem ok arra, hogy megváltozzanak a szabályok! Itt most nem arról van szó, hogy kit kedvelsz. A szabály világosan fogalmaz, ha átléped a vonalat, büntetést érdemelsz

– nyilatkozta a motorsport.comnak az Alfa Romeo csapatfőnöke, aki példának Juki Cunoda Spielbergben kapott büntetését, valamint Lewis Hamilton Hockenheimben kapott büntetését hozta föl 2019-ből.

Norrist egyébként vizsgálták a versenybírók a történtek miatt, ám a végső döntés az lett, hogy a körülményekre való tekintettel nem büntetik meg. Ne titkoljuk el azt sem, hogy a futamon nyolcadik helyen záró Alfás pilóta, Kimi Räikkönen profitált volna, ha Norris büntetést kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik