Forma-1

Egy percet nem töltött még a csapatban a pilóta, a Haasnak már magyarázkodnia kell

Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Joe Portlock - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

December első napján jelenetette be a Forma-1-es Haas csapata, hogy az orosz Nyikita Mazepin lesz a következő évben a megújuló csapat egyik pilótája.

Kapcsolódó
Amíg Grosjean gyógyul, a Haas már szerződtetett egy új pilótát
Úgy néz ki, az istállónál az újoncokra szavaznak 2021-ben.

Az orosz versenyző rendkívül nehéz személyiségnek számít és nem is kellett hozzá sok, hogy újra tegyen valami sokkolót. A pilóta Instagram-oldalára felkerült egy videó, ahol az anyósülésről visszafordulva megfogja egy hátul utazó nő mellét. Mazepin kezét félrelökte a sértett és a középső ujját mutatta neki. A felvételt ugyan törölték azóta, hatalmas felháborodást okozott.

A Haas csapata egyáltalán nem támogatja azt a viselkedést, amelyet Nyikita Mazepin tanúsított a közösségi médián megosztott videóban. Ráadásul a puszta tény, hogy ilyen videót tett közzé, önmagában is irtózatos. Az ügyet csapaton belül fogjuk kezelni, további nyilatkozatot nem adunk a témában

– írta szerda délelőtt a Haas csapata.

Mazepin a múlt héten, Bahreinben lezárult Forma-2-es szezonban két futamgyőzelmet aratott és ötödikként végzett, így jutott lehetőséghez az F1-ben. A Haas közleményével egyidőben az orosz pilóta is közzétett egy bocsánatot kérő nyilatkozatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik