Forma-1

Toto Wolff: Ezt kolosszálisan elbasztuk

Mark Thompson/Getty Images
Mark Thompson/Getty Images

Diadalmenetnek indul a Forma-1-es Szahíri Nagydíj a Mercedes számára, végül azonban rendkívüli bénázásba fulladt vasárnap, a szezon utolsó előtti futamán.

Kapcsolódó
Mercedes nélküli dobogó, Pérez győzött a Szahíri Nagydíjon
Bottas a 8., a Hamiltont helyettesítő Russell egy defekt miatt a 9. lett.

Nagy várakozás előzte meg a versenyt, mivel a már világbajnok Lewis Hamilton koronavírusos lett és nem állhatott rajthoz. A Mercedes egyik autójában így George Russell ült, a 22 éves brit pilótának ez lehetett az első pontszerzése. Az új fiú szenzációsan ment és úgy tűnt, első pontszerzése rögtön futamgyőzelem is lesz, ám ekkor érthetetlen dolog történt: a 62. körben rossz abroncsokat tettek föl a brit autójára.

Nem elég, hogy emiatt George Russellnek újra ki kellett mennie a bokszba, még csapattársa, Valtteri Bottasnak is szürreálisan hosszú ideig kellett pályán kívül állnia, mert a szerelők ráébredtek, valami nagy hiba történt.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff utólag elárulta, egy meghibásodás okozta a kapitális hibát.

Összességében ezt kolosszálisan elbasztuk. Az abroncsokat kezelő csapatunk egyszerűen nem hallott egy üzenetet. Meghibásodott a rádiónk a garázsban, az autó begurult, a csapattagok pedig nem tudták, melyik szettre lenne szükség. Biztonsági autós fázis volt és akár kint is maradhattunk volna mindkét kocsival, de akkor ez tűnt a jó stratégiának, szerintem ez volt a jó döntés

mondta Wolff, aki szerint a technikai sportokban mindig előfordulnak hibák.

A Mercedes erejét mutatja, hogy még így is csatába szállt az élmezőnnyel Russell, lágy keverékeken a második helyig jutott, ahol azonban defektet kapott és újra bokszkiállásra kényszerült. A brit végül kilencedik helyen ért célba és a leggyorsabb kör is az övé volt. Ha nincs a hiba, szinte biztosan megnyeri a futamot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik