Forma-1 koronavírus

Csütörtökre akár negatív is lehet Lewis Hamilton tesztje

HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP
HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP

Egy hete derült ki, hogy pozitív lett a koronavírustesztje az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnak, a Mercedes brit versenyzőjének, aki így nem állhatott rajthoz a hétvégi Szahíri Nagydíjon, a helyét George Russell, a Williams brit pilótája foglalta el.

Kapcsolódó
Mercedes nélküli dobogó, Pérez győzött a Szahíri Nagydíjon
Bottas a 8., a Hamiltont helyettesítő Russell egy defekt miatt a 9. lett.

A 35 éves pilóta azóta elrejtőzött a nyilvánosság elől, és keveset tudni az állapotáról. A Mercedes főnöke, Toto Wolff törte meg a csendet, aki azt mondta, a pilóta jó úton halad, hogy visszatérjen Abu-Dzabiban, de úgy fogalmazott, elég csúnya helyzetben van.

„Ha valaki nem otthon, hanem a szállodai szobájában fekszik napokig, az kellemetlen” – mondta Wolff.

Ha egy feltörekvő fiatal sofőr ül abban az autódban, amellyel megnyerted a világbajnokságot, akkor ez nem járul hozzá ahhoz, hogy eget rengető jókedvvel ugrálj a szállodai szobájában

tette hozzá, célozva arra, hogy Russell akár meg is nyerhette volna a Szahíri Nagydíjat, de egy defekt miatt csak a kilencedik lett.

Kapcsolódó
Toto Wolff: Ezt kolosszálisan elbasztuk
George Russell életében először szerzett pontot a Szahíri Nagydíjon, de könnyűszerrel meg is nyerhette volna a futamot, ha nincs a sorsdöntő hiba a kerékcserénél.

Bahrein koronavírus-protokollja szerint legalább 10 nap karanténban kell lennie, és ha negatív mintát produkál (amit Abu-Dzabiban is megismétel), akkor reménykedhetne abban, hogy ott lehet a szezon utolsó futamán.

Wolff abban bízik, van elég idő a visszatérésre.

Azt hiszem, jó úton halad. Ha az orvosok jóslata helyes, akkor csütörtökön vagy pénteken sikerülhet negatív tesztet leadnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik