Forma-1 koronavírus

Hamilton nélkül rendezik a hétvégi Forma-1-es futamot

Bryn Lennon / POOL / AFP
Bryn Lennon / POOL / AFP

Koronavírusos lett Lewis Hamilton, a Forma-1 hétszeres világbajnoka, aki így a hétvégén nem indul Bahreinben, a Szahíri Nagydíjon.

A Mercedes brit pilótája idén a 15 versenyből 11-et megnyert, és ezzel besöpörte a világbajnoki címet. A hétvégén is őt intették le elsőnek a Bahreini Nagydíjon, amely Romain Grosjean szörnyű, de szerencsés kimenetelű balesetéről maradt leginkább emlékezetes.

Kapcsolódó
Az elmúlt évek legfélelmetesebb Forma-1-es balesetét úszta meg Grosjean
Az autó kigyulladt, kettészakadt, de kisebb égési sérülésekkel megúszta.

Hamilton karanténban van, és be kell tartania a fertőzöttekre vonatkozó bahreini szabályokat. A Mercedes istálló kedden azt közölte, az enyhe tünetektől eltekintve a hétszeres vb-győztes jól érzi magát és egészséges.

A Forma-1-es mezőnyből az idén eddig ketten kapták el a koronavírust: a mexikói Sergio Pérez (Racing Point) Nagy-Britanniában, csapattársa, a kanadai Lance Stroll pedig Németországban hagyott ki versenyt emiatt. Arról, hogy ki helyettesíti majd Hamiltont a hétvégén, később ad információt a Mercedes csapat.

Hamiltonnak negatív tesztet kell produkálnia, mielőtt újra csatlakozik a mezőnyhöz, így egyelőre kérdéses a részvétele a jövő hétvégén Abu-Dzabiban sorra kerülő idényzáró viadalon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik