Forma-1

Hamiltoné a pole, Vettel megint csúnyán megégett

Lewis Hamilton szerezte meg a pole-t a Forma-1 Portugál Nagydíján. A Mercedes kisajátította a rajtrács első sorát, ugyanis Valtteri Bottas volt a második leggyorsabb az időmérőn.

Az időmérő félórás késéssel indult, karbantartották ugyanis a pályát, miután a harmadik szabadedzésen történt egy kis baleset. A Q1-ben mondhatni a megszokott pilóták estek ki (a két Alfa Romeo, a két Haas és a williamses Nicholas Latifi), de a második etapban sem volt túl nagy meglepetés, hacsak az nem, hogy Sebastian Vettel a 15. helyen zárta az időmérőt.

A Q3 nagy kérdése annyi volt igazéból, hogy a két Mercedes közül melyik indul a pole-ból, a három szabadedzésen leggyorsabb Bottas, vagy Hamilton. Végül az utolsó pillanatokban az élre álló brit indulhat az élről, aki a hétvégén megdöntheti a futamgyőzelmek rekordját, Michael Shucmachert szárnyalhatja túl az örökranglista élén – mindkettejünek 91 győzelme van eddig.

Max Verstappen és Charles Leclerc indul majd a második sorból. A 66 körös Portugál Nagydíj vasárnap 14.10 órakor rajtol.

Kiemelt kép: RUDY CAREZZEVOLI / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik