Forma-1

Hamilton most unta meg, hogy nem a versenyzésről szól a Forma-1

Lewis Hamilton kényelmesen nyerte meg a Spanyol Nagydíjat, így az idénybeli hat Forma-1-es versenyből már negyedszer pezsgőzhetett a dobogó, és az összetettben 37 pont az előnye a második helyezett Max Verstappen előtt.

Hamilton nagyon simán nyerte a Spanyol Nagydíjat, de Vettel lett a nap hőse
A rajtnál eldőlt a verseny, Bottas ott vesztette el minden esélyét. Hamilton mellett Räikkönen is rekordot döntött.

Bár Hamilton elsőségét nem veszélyeztette sem Verstappen, sem Valtteri Bottas, a hatszoros világbajnok azt mondta, változásokat sürgetne a gumikkal kapcsolatban, mert nem találja élvezetesnek, hogy a versenyek arról szólnak, ki tudja jobban kezelni az abroncsait.

Ami rossz hír Hamilton és a mezőny számára, hogy mivel a szabályváltoztatásokat, ezáltal a 18 colos abroncsokat csak 2022-től vezetik be, így még 2021-ben is az idei gumikkal versenyeznek majd.

„Nyomást kell helyeznünk a Pirellire a jövő miatt. Tavaly sajnos nem végeztek jó munkát, nem sikerültek a fejlesztések, így most a tavalyi gumikkal szenvedünk. Ha előretekintünk, elég valószínűnek tűnik, hogy jövőre még nem lesz számottevő változás, de 2022-ra már jobb gumikra van szükség, amelyek jobb tapadással bírnak, biztonságosabbak és ami révén a nézők izgalmasabb versenyeket láthatnak.

Most a versenyek nagy része arról szól, hogy próbáljuk kímélni a gumikat, de nem hiszem, hogy a szurkolók erre vágynak. De mi, versenyzők sem arra vágyunk, hogy másodpercekre lemaradva a másiktól autózzunk, mert nem elég jók a gumijaink. És szeretnénk a Pirellinek segíteni, hogy jobb abroncsokkal lássanak el minket

– idézte Hamiltont az Autosport.

A csapatok a héten pihennek, a világbajnokság augusztus utolsó hétvégéjén folytatódik Spában a Belga Nagydíjjal.

Kiemelt kép: Frank Augstein / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik