Forma-1

Nekiment a Red Bull az Albont kilökő Hamiltonnak

Tizenegy kör volt hátra az idény első Forma-1-es futamából, az Osztrák Nagydíjból, amikor a Red Bull pilótája, Alexander Albon támadta a második helyen autózó Lewis Hamilltont, és kettőjük csatájának az lett a vége, hogy Albon megpördült, és értékes helyezéseket veszített.

Albon végül a 13. helyen zárt, a pozícióját túl keményen védő Hamilton pedig 5 másodperces büntetést kapott, ami miatt leszorult a dobogóról.

A Red Bullnál meglehetősen feldúltak voltak az ütközés miatt, főleg, hogy a tavalyi idényben is volt már egy Hamilton-Albon incidens, és a Brazíliában történt ütközés miatt a thai pilóta elbukta a dobogót.

Alex nagyszerűen versenyzett, nem ezt érdemelte. Hamilton hiába kapott öt másodperces büntetést, ez semmiség neki. Alex megnyerhette volna a versenyt, mert jó pozícióban volt, és stratégiailag jó döntést hoztunk, amikor lágy gumikra váltottunk. Alex kihasználta a jobb tapadásból származó előnyt, Lewis pedig elszámolta magát. Jó lenne, ha bocsánatot kérne a történtekért

– nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. Az istálló számára rosszul indult a szezon, hiszen az ütközése miatt Albon nem tudott pontszerző helyen végezni, Max Verstappen pedig a 11. körben adta fel a versenyt műszaki hiba miatt.

Blama a Mercedes legnagyobb kihívójánál: Verstappen autója megadta magát
Az osztrák csapat hazai pályán veszítette el legjobb esélyét a győzelemre.

Kiemelt kép: Mark Thompson / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik