Forma-1

Blama a Mercedes legnagyobb kihívójánál: Verstappen autója megadta magát

A szezonkezdő Osztrák Nagydíj előtt világossá vált, hogy a Mercedes autói annyival gyorsabbak a mezőnynél, hogy alig lehet kihívója Valtteri Bottasnak és Lewis Hamiltonnak. Miután azonban a rajt előtt három hellyel hátrébb sorolták a címvédőt, az első sorból induló Max Verstappen előtt felcsillant a remény.

A rajtrács első fele nem változott a futamon, egyedül Hamilton tudott feljönni a harmadik helyre, így aztán a Red Bull elsőszámú versenyzője, Verstappen a két Mercedes közé került. A hazai, osztrák pályán versenyző Red Bull azonban szörnyű hidegzuhanyt kapott a 12. körben: Verstappen autója meghibásodott és azonnal bekapcsolt lefulladásgátlója minden váltásnál. Végül csak cammogva ért be a bokszba is és fel kellett adnia a versenyt.

Nem sokkal késpőbb pontosan ugyanígy járt Daniel Ricciardo is, a Renault versenyzője is kénytelen volt feladni. A 20. körben Lance Stroll is kiszállt, igaz neki eddigre már körök óta mondták, hogy a motorja nem bírja, így az ő kiesése nem volt meglepő. A 23. körben Kevin Magnussen a kavicságyban kötött ki, ezért a Haas versenyzője sem fejezte be a futamot.

Kiemelt kép: Joe Klamar / AFP / POOL

Ajánlott videó

Olvasói sztorik