Forma-1

Charles Leclerc: Más, ami a pályán, és ami azon kívül történik

Charles Leclerc remekül mutatkozott be a Ferrarinál, első idényében 264 pontot szerezve a világbajnoki ranglista negyedik helyén végzett 2019-ben. A 22 éves pilóta ezzel 24 ponttal megelőzte csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, akivel több ízben is nagy csatákat vívott, sőt a Brazil Nagydíjon össze is ütközött a két pilóta.

Verstappen nyerte a Brazil Nagydíjat, egymást nyírták ki a Ferrarik
Volt itt minden, boksztaktika, safety car, óriási Ferrari-dráma és a végén a Hamiltont lenyomó Toro Rosso.

A sok surlódásról Leclerc is megszólalt, elmondása szerint nincs semmi bajuk egymással a Ferrari pilótáinak.

Mindkettőnkben nagy a versenyszellem, ezért a pályán előfordulnak surlódások. Elég érettek vagyunk viszont, hogy tudjuk, ami a pályán történt nem egyenlő azzal, ami azon kívül történik. Előfordult, hogy nem értettük meg egymást jól, de ilyenkor hagyni kell, hogy elteljten egy kis idő, mielőtt átbeszéljük, mi történt. Ez volt Oroszország után is, amikor vártunk egy kicsit, aztán leültünk és átbeszéltünk mindent. Ebből sokat merítettünk. A legfontosabb, hogy együtt dolgozunk a csapatért és az autó fejlesztéséért

– idézi a BBC a monacói pilótát.

Leclerc azt is elárulta, mindent elkövet, hogy ne hibázzon 2020-ban, ehhez pedig ki fogja kérni Vettel segítségét is, hiszen az ő tapasztalata nagyon sokat segíthet.

Kiemelt kép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik