Forma-1

Max Verstappen véget vetett minden pletykának

Három évvel meghosszabbította szerződését Max Verstappen, a Red Bull pilótája, így 2023-ig a Forma-1-es csapat kötelékében marad.

A 22 éves versenyző 2016-ban vette át Danyiil Kvjat helyét, és első futamán mindjárt győzni is tudott a Spanyol Nagydíjon, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb Forma-1-es győztese 18 évesen és 228 naposan. Ezt követően még hétszer állhatott a dobogó legfelső fokára, a 2019-es idényben háromszor is, ennek köszönhetően végül a pontverseny harmadik helyén zárt.

A holland korábbi szerződése az év végén lejárt, ami lehetővé tette számára, hogy másik csapathoz szerződjön – a pletykák a Mercedesről és a Ferrariról szóltak.

Ami érdekes, hogy Verstappen megújított szerződése hosszabb, mint a Hondával kötött szerződés: a japánok nemrégiben hosszabbítottak a 2021-es szezonra, de továbbra sem tisztázott, hogy a gyár a következő években is szállít-e a motort a Red Bullnak.

Nagyon örülök, hogy meghosszabbítottam a Red Bull Racinggel kötött megállapodást. A csapat hitt bennem, lehetőséget adott számomra, hogy debütálhassak a Forma-1-ben, amiért mindig is hálás leszek

– nyilatkozta Verstappen.

Annak ellenére, hogy 2019-ben csak három győzelmet szerzett, elmondta, hogy döntését a Red Bull és a Honda közötti együttműködés is elősegítette.

Az elmúlt 12 hónapban elért fejlődés még több motivációt és hitet adott nekem, hogy együtt nyerhetünk.

Kiemelt fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik