Forma-1

Kimi Räikkönen kicsit kikezdte Hamilton korábbi nyilatkozatát

Nem is olyan rég volt abból sztori, hogy az ötszörös forma-1-es világbajnok, Lewis Hamilton szerint a fiatalabb versenyzőknek sokkal könnyebb dolguk van most, mint akár neki is volt évekkel korábban, olyan technikák vannak ugyanis az autókban, ami miatt nem olyan megerőltetőek a versenyek, akár kettőt-hármat is le tudna vezetni egymás után. Ezt a McLarennel épp most hosszabbító újonc, Lando Norris már akkor kikérte magának, és most Kimi Räikkönen is elmondta a véleményét, aki nem ért egyet a mercedeses pilótával.

Lewis Hamilton fékezés nélkül gázolt bele a fiatal pilóták lelkébe
Az ötszörös világbajnok szította fel egy kicsit a hangulatot a Kanadai Nagydíj előtt.

Az emlékeid már elkezdenek veled játszadozni, ha tíz évre tekintesz vissza. Ha tíz éve megkérdeznek is azt mondtam volna, hogy minden oké, mert már megszoktam

– mondta a racefans.net cikke szerint Räikkönen, aki Hamiltonnál hat évvel korábban, 2001-ben debütált az F1-ben, a Brit Nagydíj pedig már a 301. futama lesz karrierje során, sokféle szabályozás szerint beállított autót vezetett már a sorozatban, ráadásul ő még a szervókorszak előtt debütált.

Ha visszatérsz a téli szünetről, akkor nehéz, mert a nyakad 20 kör után elkészül. Aztán a második teszten még fáj ugyan, de már csak kicsit, aztán megszokod ezt is. Ez minden sportban így van, ha megszokod, amit csinálsz, már nem olyan megerőltető. A kezdetekben sem volt más. Vannak keményebb és könnyebb futamok.

Az Alfa Romeo 39 éves finn versenyzője szerint régen sokkal többet teszteltek, így a nyakuk hamarabb hozzászokott a terheléshez. Ettől függetlenül voltak versenyek, amelyek megerőltetőek voltak, elsősorban azok, ahol tényleg a határon kellett autózni.

Máskor meg tényleg könnyűek voltak a versenyek. Főleg, amikor nagyon jó volt az autó, minden tökéletes volt, én meg csak könnyedén kocsikáztam, jó volt a köridő is. Néha túl könnyűnek is tűnt. Máskor meg fájdalmas a küzdelem. Szóval én nem érzem azt a borzasztó nagy különbséget.

Hamilton egyébként amellett kardoskodik, hogy majd 2021-ben, amikor nagy változások lesznek a Forma-1-ben, akkor vegyék ki az autókból a szervót. Räikkönen egyetért a brittel abban, hogy ez a húzás nehezítené a versenyzést, persze kérdés, hogy erre mennyire lesznek nyitottak a csapatok.

Nyitókép: Johannes Schedl/SEPA.Media /Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik